Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

Bio4fresh blazinica

Bio4fresh blazinica

100-odstotno naravna bioaktivna blazinica kakor spužva veže nase vlago in neprijetne vonjave.

Bio4fresh osvežuje zrak v stanovanjskih in delovnih prostorih ter avtomobilih, v hladilnikih ohranja svežost živil in zmanjšuje porabo elektrike, razsmrajuje obutev ...

V košarico
Redna cena: 7,90 €
Vaša cena: 4,30 €
Popust: 45,57 %
Prihranili ste: 3,60 EUR
 

PIŠITE NAMVeč informacij

Blazinica Bio4fresh je ekološki čistilec zraka, ki ga uporabimo povsod, kjer nas motita vlaga in smrad. Iz okolja kot magnet privlači in nato kot spužva vpija molekule neprijetnih vonjav, pa tudi molekule vodnih hlapov in številnih alergenov. Povečuje tudi število blagodejnih negativnih ionov.

Prednost Bio4fresha je v tem, da za razliko od drugih osvežilcev v prostor ne oddaja nobenih kemičnih snovi in da smradu ne prikriva, marveč ga odstranjuje.

POGOSTI NAČINI UPORABE

Bio4fresh je primeren za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz vseh zaprtih stanovanjskih prostorov: kuhinj, kopalnic, stranišč ... iz vseh delovnih prostorov, iz avtomobilov, garaž, vikendov, prikolic ... Odvlaži in razsmradi tudi obutev in oblačila iz omar s čevlji, oblekami, iz kovčkov ... Zelo je priporočljiv za otroške sobe in sobe bolnikov, za prostore, kjer se kadi ali so domovanje hišnih ljubljenčkov, v kleteh ...

V HLADILNIKIH

Še posebno dobro deluje v hladilnikih, kjer posrka ne le neprijetne vonjave, marveč tudi vlago; tako zavira razvoj rasti bakterij in plesni ter hkrati varčuje s porabo energije, saj se hladilnik zaradi zmanjšane vlažnosti vklaplja redkeje, poraba električne energije pa se zmanjša za približno 10 %.

NAČIN DELOVANJA

Blazinica Bio4fresh sodi med pametne izdelke na področju nanotehnologije. Med pametne zato, ker se blazinice odzivajo na okolje. Mikroporozni kamenčki z majhnimi, do 100 nanometrov velikimi prostorčki fizično ulovijo molekule vonjav in vlage ter druge drobne delce. A ker so "pametni", vlaga iz njih prehaja nazaj v okolje, tako da se v prostoru ohranja 44 do 45-odstotna relativna vlaga. To je pomembno, saj bi sicer popolno vsrkanje vlage v čevlju izsušilo usnje, v hladilniku pa uničilo živila.

SODOBNE STAVBE IN PISARNE

Uporaba blazinic Bio4fresh, popolnoma biološkega izdelka, je vse bolj pomembna v sodobnih stavbah, v katerih je vgrajenih veliko različnih materialov. Ti oddajajo snovi, ki motijo zdravje. Večino snovi, ki ogrožajo zdravje, blazinice Bio4fresh posrkajo.

Z blazinicami je mogoče zmanjšati tveganje za zdravje tudi v pisarniških prostorih, kjer so znana slaba počutja zaradi laserskih tiskalnikov, kopirnih strojev in naprav za faksiranje, saj vse te naprave oddajajo fin tonerski prah in hitro hlapljive organske spojine, topila, ki (podobno kot kemikalije iz pohištva in oblog) povzročajo precejšnje zdravstveno tveganje.

TRAJANJE IN OBNAVLJANJE

Blazinica začne delovati, ko ji odstranimo zaščitni ovoj in se skoznjo začne pretakati zrak.

Ena blazinica zadostuje za nekaj mesecev za 25 kvadratnih metrov velik, običajno visok prostor, za kuhinjo, spalnico, za hladilnik, avto, prikolico, obutev ... Trajanje delovanja je odvisno od vrste vonjav, njihove intenzivnosti in vlažnosti zraka. Če so vonjave zelo močne, uporabimo več blazinic.

Ko delovanje blazinice po nekaj mesecih popusti (ko se kamenčki povsem napolnijo z molekulami vonjav in vlage), jo obnovimo. Blazinico obnovimo tako, da jo za pet ur postavimo na sonce ali za eno uro v pečico, ogreto na 50 stopinj. Obnavljamo jo lahko najmanj dve leti.

EKOLOŠKO IN NEŠKODLJIVO

Blazinica Bio4fresh je povsem neškodljiva. Tudi če bi njeno vsebino pojedli, se ne bi zastrupili. Prisotnost blazinice ugodno vpliva na vse žive organizme, saj iz zraka povleče tudi številne alergene in nanodelce snovi (barvila, topila, impregnacije ...), ki škodujejo zdravju ljudi in živali.

Blazinice so bile nagrajene na sejmih inovacij v Celju, Nürnbergu in Ženevi. Prav zaradi varčevanja energije je bil blazinici Biofresh podeljen znak "Podnebju prijazno". Ko ne deluje več, jo zavržemo v navaden smetnjak, saj je njena vsebina le na poseben način aktivirana trideset milijonov let stara vulkanska kamnina. Lahko pa njeno vsebino pomešamo med zemljo, da nam kamenčki pomagajo zadrževati vlago in hranila.

Vsebina: 1 blazinica v ovoju s priloženimi navodili.

Teža: približno 100 gramov.


Pošljite nam vaš komentar za " Bio4fresh blazinica ".
Veseli bomo, če nam napišete svojo izkušnjo, vprašanje, pohvalo ...
Vaš e-naslov:
Vaš komentar:
Želim prejemati vaša
občasna obvestila: