Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

Konoplja, zavest in zdravje

Konoplja, zavest in zdravje

Knjiga Konoplja, zavest in zdravje je spisana v prelomnem obdobju, ko se po desetletjih izrazite odklonilnosti odnos javnosti do konoplje resno spreminja, iz prekletstva v blagoslov, oziroma se nanjo spet gleda podobno, kot se je gledalo pred njeno prepovedjo. V knjigi lahko beremo o zgodovinskem poteku dogodkov – od njene starodavne uporabe prek vzrokov in poteka njene prepovedi pa vse do njenega preporoda v zadnjih letih.

Delo obsega tudi kratko zgodovino raziskovanja zavesti, tako z vidika psihologije kot nevrologije, ter pregled najbolj znanih psihotropnih rastlin. Opisan je tudi endokanabinoidni sistem, navedene pa so tudi glavne zdravstvene raziskave vse do danes.

Pravi dragulj v knjigi pa je nedvomno predvsem pogovor s starosto konopljinega gibanja Rickom Simpsonom in njegovim asistentom Jindřichom Bayerjem, v katerem sta pojasnila bistvo in marsikatero podrobnost v zvezi z zdravljenjem s konopljo.

V košarico
Vaša cena: 19,90 €
Klubska cena: 17,91 €
 

PIŠITE NAMVeč informacij

Avtor: Bogdan K. Meško
Založba: ARA založba
Obseg: 256 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: mehka

Bogdan Kristofer Meško, akademski slikar, je znameniti slovenski intelektualec. Izpod njegovih rok so namreč izšla slovenska epohalna dela, kot so Sanskrtsko-slovenski slovar, Slovensko-sanskrtski slovar ter Vedski jezik in izvor slovenščine. Je tudi avtor knjige Predlog zakona o konoplji. V svoji novi knjigi Konoplja, zavest in zdravje konoplji vrača mesto kraljice med rastlinami, ki ga je nekoč že imela. Avtor brez dlake na jeziku priznava, da mu je k visokim intelektualnim dosežkom in k slikanju na višji ravni pomagala in mu še pomaga prav konoplja. In to tista prava.


Pošljite nam vaš komentar za " Konoplja, zavest in zdravje ".
Veseli bomo, če nam napišete svojo izkušnjo, vprašanje, pohvalo ...
Vaš e-naslov:
Vaš komentar:
Želim prejemati vaša
občasna obvestila:
 

Mogoče bi vas zanimalo še...