Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

Kuhinja zlatega polja - od polente do kuskusa

Ta kuharska knjiga vam bo dala veliko idej za pripravo slastnih, zdravih in zanimivih jedi, ki temeljijo na zdravih žitih in domači slovenski kuhinji.

(dopolnjena izdaja Kuhinje zlatega polja)

V košarico
Vaša cena: 12,10 €
Klubska cena: 10,89 €
 

PIŠITE NAMVeč informacij

Avtor: Matjaž Pozderec

Založba: ARA Založba

Obseg: 127 strani

Format: 12,9 × 19,9 cm

Vezava: trda vezava

Žita in žitni izdelki imajo v polnovredni hrani pomembno vlogo, saj vsebujejo poleg sestavljenih ogljikovih hidratov še rastlinske beljakovine, zelo malo maščob, vitamine, rudninske snovi in dietne vlaknine - vse v idealnem razmerju. Zaradi prehranske in energijske vrednosti predstavljajo temelj zdrave prehrane in še posebej makrobiotične kuhinje.

V vsakdanjem življenju je časa, ki ga namenimo prehrani, vse manj, zato se vse bolj uveljavlja hitra in enostavna priprava obrokov. Če je poleg tega tako pripravljena hrana še zdrava in okusna, omogoča pa raznoliko pripravo, je namen dosežen.

Drogini mlevski izdelki za hitro pripravo - Polenta, Koruzni žganci, Ajdovi žganci in Kuskus - poleg dobrega okusa vsebujejo malo maščob in ne vsebujejo holesterola.

Proizvajajo jih s tehnološkim postopkom toplotne obdelave, ki je za zdravje in okolje popolnoma neškodljiv. Zaradi razmeroma kratkega časa izpostavljanja visokim temperaturam in uporabe čiste pare brez dodatkov ohranijo svojo biološko vrednost in so lažje prebavljivi kot klasični mlevski izdelki. Zato so vključeni tudi v dietno prehrano, pripravo otroške hrane, hrane za bolnike in starejše ljudi.

Polento, Koruzne žgance in Ajdove žgance za hitro pripravo lahko uporabljamo tudi v prehrani ljudi, ki trpijo za celiakijo, oziroma ne smejo uživati glutena, torej pri tako imenovani brezglutenski dieti.


Pošljite nam vaš komentar za " Kuhinja zlatega polja - od polente do kuskusa ".
Veseli bomo, če nam napišete svojo izkušnjo, vprašanje, pohvalo ...
Vaš e-naslov:
Vaš komentar:
Želim prejemati vaša
občasna obvestila: