Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

Belinal Sport recovery

Belinal Sport recovery

Belinal Sport recovery je premišljeno načrtovana kombinacija naravnih vitaminov, mineralov in polifenolov, ki varujejo pred mišičnimi poškodbami in vnetji na celični ravni.

Njegova unikatna formula – razvita na podlagi znanstvene raziskave na športnikih – vsebuje naravne polifenole iz vej bele jelke, naravne vitamine C, B6 in B12 ter magnezij in cink.

Belinal sport recovery se priporoča:

• za hitrejšo regeneracijo  mišic,
• za zmanjšanje utrujenosti po treningih in športnih aktivnostih,
• za povečanje vzdržljivosti pri profesionalnih športnikih in rekreativcih.

Odmerjanje: 1 do 3 kapsule na dan; v času intenzivnih treningov ali tekem 1 kapsula na 6 ur.

V košarico
Vaša cena: 23,00 €
Belinal Sport recovery
 

PIŠITE NAMVeč informacij

Zaščita mišic z dopolnilom Belinal sport recovery je najučinkovitejši način za zmanjševanje utrujenosti, za hitrejšo regeneracijo in za večjo vzdržljivost pri športnih aktivnostih.

V raziskavi športnikov tekačev, se je regeneracija ob rednem uživanju po 14 dneh izboljšala za 45%, vzdržljivost pa kar za 36% odstotkov.

Belinal sport recovery
Vsebuje 100% naraven patentiran izvleček vej slovenske bele jelke.
Unikatna kombinacija naravnih polifenolov iz vej bele jelke in vitaminov B6, B12, C magnezija in cinka.
Razvit na podlagi raziskav na športnikih v EU.

Belinal Sport recovery priporočamo:

  • za hitrejšo regeneracijo mišic in zmanjšana mišična vnetja,
  • za zmanjšanje utrujenosti po treningih in športnih aktivnostih,
  • za povečanje vzdržljivosti pri profesionalnih športnikih in rekreativcih,
  • za zaščito in regeneracijo mišic na celični ravni.

Sestavine dopolnila Belinal Sport recovery

Belinal - izvleček vej bele jelke

Belinal je slovenska, patentirana učinkovina iz vej bele jelke, ki ima tudi Cosmos certifikat naravne učinkovine. Belinal se pridobiva iz najkakovostnejših delov vej, ki so ročno nabrane v ekološko neokrnjenih gorskih gozdovih Slovenije, izključno iz redno načrtovanega poseka.
Znanstveniki so v specifičnih delih vej bele jelke odkrili izredno raznoliko sestavo 36 različnih polifenolov, za katere je značilno antioksidativno in protivnetno delovanje. Nekatere izmed teh polifenolov najdemo tudi v temnem sadju in zdravilnih zeliščih, odlikuje jih odlična absorbcija in znotraj celično delovanje.

Magnezij

Sodeluje pri delovanju mišic in živčevja, saj pomaga pri prenosu dražljajev na živčnih sinapsah in pri krčenju mišic. Magnezij v telesu sodeluje v mnogih reakcijah, predvsem tistih, ki so pomembne za sproščanje energije.

Vitamin C iz plodov acerole

Vitamin C je pridobljen iz izvlečka plodov acerole – divje češnje, ki vsebuje 20 krat več vitamina C kot limona. Izvleček acerole poleg vitamina C vsebuje tudi flavonoide. Vitamin C ima pomembno vlogo pri zmajševanju utrujenosti, delovanju živčnega sisteme in prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Vitamina B6 in B12

Vitamin B6 imenujemo tudi piridoksin. V telesu sodeluje v več kot sto reakcijah in ima osrednjo funkcijo pri presnovi aminokislin in uravnavanju hormonov. Vitamin B12 sodeluje tudi pri presnovi maščobnih kislin in DNK-ja. Vitamina B6 in B12 prispevata k sproščanju energije, imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in zmanjšujeta utrujenost.

Cink

Cink, varuje mišične celice pred oksidacijskim stresom in sodeluje pri presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob v organizmu.

Kaj povzroča bolečine, mišična vnetja in poškodbe pri športnikih

Pri intenzivni fizični aktivnosti pride v mišicah do poškodb, ki so posledica mehanskih sil na mišična vlakna kot tudi do oksidativnega stresa, ki spremlja mišično aktivnost. Druga faza vključuje vnetje v mišicah po intenzivni vadbi, ki ravno tako povzroča poškodbe v mišicah in lahko traja več dni.

Telo neprestano proizvaja energijo s presnovo hranil in pri tem porablja kisik. Približno 5% kisikovih molekul pri presnovi izgubi elektron in postanejo prosti radikali.

Če jih takoj ne uničijo antioksidanti iz zalog v našem telesu, ti prosti radikali napadejo vse celice v bližini. Poškodujejo vsako, ki se je dotaknejo, kar povzroči okvare tkiv in mišic. Togost mišic ob intenzivnem treningu je tudi posledica kopičenja prostih radikalov in presnovnih odpadkov v telesu.

Intenzivnejši kot je trening, več prostih radikalov ustvarimo. Posledično se pojavljajo bolečine in vnetje mišic, utrujenost, prezgodnje staranje celic in dolga regeneracija.

Zaradi velike izčrpanosti se oslabi imunski sistem in večja je dovzetnost za okužbe.

Belinal Sport recovery - zaščita in regeneracija mišic

Belinal Sport recovery je premišljeno načrtovan pripravek naravnih vitaminov, mineralov in polifenolov, ki varujejo pred mišičnimi poškodbami in vnetji na celični ravni. Zaradi raznolike sestave različnih antioksidantov nudi izjemno zaščito pred prostimi radikali, ki se ustvarjajo med intenzivno vadbo.

Dopolnilo Belinal Sport recovery tako prispeva k zmanjšanju negativnih efektov pri športnih aktivnostih, pospešuje regeneracijo in poveča vzdržljivost.

V raziskavi športnikov tekačev, se je regeneracija ob rednem uživanju po 14 dneh izboljšala za 45%, vzdržljivost pa kar za 36% odstotkov.

Zaščita mišic z dopolnilom Belinal Sport recovery je najučinkovitejši način za hitrejšo regeneracijo in za večjo vzdržljivost pri športnih aktivnostih.


Pošljite nam vaš komentar za " Belinal Sport recovery ".
Veseli bomo, če nam napišete svojo izkušnjo, vprašanje, pohvalo ...
Vaš e-naslov:
Vaš komentar:
Želim prejemati vaša
občasna obvestila:
 

Mogoče bi vas zanimalo še...