Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

KITAJSKI HOROSKOP

KITAJSKI HOROSKOP ZA LETO PETELINA

Leto Petelina se začne z 28. januarjem 2017 in konča s 15. februarjem 2018.

Več o Kitajskem letu Petelina si preberite v članku iz revije Misteriji.

 

NAPOVEDI ZA LETO PETELINA PO KITAJSKIH ZNAMENJIH:

(Če ne veste, v katerem kitajskem znamenju ste rojeni, poglejte tukaj.)

PODGANA (MIŠKA) – Uspelo vam bo prepričati delodajalce, pridobiti projekte, narediti kupčije, povečati vrednost svojega početja in imetja. Ko bodo petelini peli, boste vi iskali luknje povsod, kjer bo mogoče priti do tistega, kar vas mika, in nakopičiti zaloge. Ker veste, da se ni dobro zapletati z bitji, ki samopašno gospodarijo na domačem prizorišču, vam bo družba s spogledljivo Opico ali podrejanje bruhajočega Zmaja vaši volji v veliko zabavo. Nekatere Podgance se boste kljub vsemu zaljubile v »Petelina«, le da bo vaš sposoben narediti več za vajino skupnost!

BIVOL – Vaše dostojanstveno obnašanje bo vse, ki se petelinijo, tako vznemirjalo, da na dvorišču, kjer se pojavljate, ne bo miru. Da boste lahko uresničili svoje načrte pri delu in na odprtem pašniku, se boste morali povezati z zavezniki, kot sta Kača in Ovca. Tisti, ki se znate globoko priklanjati, boste pri nastopaču vzbudili vtis ponižnosti in občudovanja ter dosegli nemogoče. Petelin vas bo sprejel pod svoje okrilje, opustil napade na svoje putke ter se zagledal v vaše mogočne čeljusti in kopita, ki so učinkovitejša od njegovega kljuna in ostrog.

TIGER – Zaradi nastopaštva pravih in navideznih Petelinov vam bo po malem vrela kri, da si boste brusili kremplje in se bili pripravljeni spopasti s tistimi, ki delajo zgago. Med ustvarjanjem reda si boste naredili manj škode, če boste povezani s Konjem, Psom ali Divjim prašičem, ki vas bodo razvedrili in pomirili. V sozvočju, prijateljstvu, celo v ljubezni boste pripravljeni marsikomu spregledati in odpustiti napake. To vam bo pomagalo prislužiti darila, dohodke in ugodnosti, ki jih morate preudarno deliti s tistimi, ki bodo vredni vašega zaupanja.

MAČKA (ZAJEC) – Vrišč, ki ga bo na vaši posesti povzročalo nekaj bahavih Petelinov, bo pregrobo posegel v vaš mir. Narasel greben vam bo pomagal pognati v beg še tako nesramnega naduteža, saj boste prhali od besa. Divji prašič, Ovca, Pes vam bodo hvaležni za ustvarjanje reda, tako da boste lahko računali na njih pri svojih lovskih pohodih, ustvarjanju toplega gnezda, med vami in kom od njih pa se bo razvila še pravcata ljubezenska zgodba. Če se boste dobro skrtačili, lahko na paradi plemenitih mačk dosežete prvo mesto!

ZMAJ – Petelinova sposobnost pritegniti množice, jim vsiliti svojo filozofijo in jih spuntati vam bo motivacija, da še sami pokažete na tisto, kar po vaših merilih ni sprejemljivo. Ob sebi boste imeli najboljše zaveznike v Opicah, Podganah in Petelinih, z nekaterimi od njih pa razvijali več kot samo simpatijo. Med njimi izbrana živalca za partnerstvo vam bo zvesta in ljubeča družica, a le pod pogojem, da se ne boste razdajali samo za skupno stvar, ampak tudi za potrebe in interese čredice, ki jo sami zasebno ustvarjate. Sreča bo v vaših krilih!

KAČA – Koncerti petelinovih nastopov z najvišjega kupa dišečega gnojila vam bodo toliko popestrili življenje, da se boste zvijali od ugodja. Dolgočasje bo preč, vaše sanjarije zagledanca v občudovanja vredno perje se bo uresničilo. Simpatija bo obojestranska, zato si lahko obetate skoraj vse, kar si želite na materialni, poklicni, erotični in čustveni ravni. Hladnokrvnice, ki vas bahavost Petelina ne bo pritegnila, se boste zadovoljile s prijateljstvom z Bivolom; če boste želeli, pa se bo postopoma razvilo tudi v bolj ljubeč odnos.

KONJ – Zaradi silovitih »Petelinovih« naskokov in krvavega podrejanja šibkejših bitij v jati boste topotali od besa. Če za vzpostavitev miru na vašem posestvu tudi prhanje še ne bo zadoščalo, boste proti naščeperjenemu bojevniku prisiljeni prikazati svojo nadmoč z grozečim galopom. Od predrzne nadloge se boste naučili, kako doseči, da bodo vaši posli hitreje cveteli in prinašali zlata jajca. Če boste imeli ob sebi zvestega Psa, pohlevno Ovčko in režečega Tigra, vam bo lažje. Med vami se bo razvijalo ljubeče zavezništvo, celo ljubezenski trikotnik.

KOZA (OVCA) – Samozavestneje boste želeli razvijati svoje umetniške, družabne in erotične talente. Za glasbeni navdih vam bodo Petelinove pevske sposobnosti, vašemu oblikovalskemu, likovnemu talentu pa bodo dale zagon njegova raznobarvna peresa. Izkoristite priložnosti za prikaze svojih del v javnosti, potegujte se za donosno delo, na kakršnega še pomislili niste, in si zgradite hišico za družbico. Med njo ne smejo manjkati Divji prašič, Zajec, Konj. Z vsemi bo možna harmonija, ljubezenska zveza in zgledna skrb za zarod.

OPICA – V letu Petelina sta lahko čudovit par s tem gospodarjem dvorišča, ki pospešuje prirastek perjadi, da ga imajo radi revni in bogati. Drug drugemu bosta v oporo in zgled dobrovoljnosti, iznajdljivosti in cirkusantstva. Ker se med vama lahko zaneti več kot samo strastno prijateljstvo, bosta sposobna močno povečati jato malih in velikih sledilcev, da vama bosta zavidala zvesta Podgana in goreči Zmaj. Opice, ki boste imele smolo z robatim Petelinom, se boste zatekle v njun objem in pokazale svetu, da znate novce zaslužiti na izviren način.

PETELIN – Prišlo je vaše najbolj uspešno leto, ko vas bodo poslušali daleč onstran vaše farme. Če boste prijazni s svojo jato kokošk in piščančkov, vam bodo zvesto sledili, se redili, vas oboževali in nesli najlepša jajčka. Ta boste znali na najbolj nenavaden način unovčiti, vložiti v »kurnik«, ga opremiti po kraljevsko in v njem prirejati sprejeme na najvišji ravni. Svoje talente, tudi speče, boste razvijali s posluhom za dobro vseh in si pridobili vplivne zaveznike med Podganami, Zmaji, Opicami, Bivoli in Kačami, s katerimi bo možno tudi intimno razmerje.

PES – Vaše prijateljstvo in zvestoba bosta v letu možatega Petelina na hudi preizkušnji. Če boste znali ceniti sebe, svoje sposobnosti in neomajno pripadnost ter jih samozavestno pokazati, jih bodo spoštovali tudi najbolj brezobzirni »Petelini«, čeprav neradi. Brez vašega sodelovanja bodo težko kaj dosegli, vi sami pa lažje v sodelovanju s Tigrom in Konjem, s katerima ste naravni zaveznik, z Zajcem pa samo, če niste ljubitelj zajčje pečenke. V odnosih z izbrancem boste razvili višjo stopnjo ljubečega razmerja in gmotnega stanja.

DIVJI PRAŠIČ – Če se bodo v vaši bližini pojavili agresivni »Petelini«, ki bodo delovali kot filozofi v copatah, se utegnete s svojo dobrohotnostjo znajti med podaniki, ki bodo prisiljeni uresničevati njihove sanje. Energije te »vladajoče« živali pa bodo mnoge od vas le vzpodbudile, da se boste postavili zase. Priboljške, prislužene z iznajdljivostjo rovokopača, vam bo v veselje deliti s prebrisanim Zajcem, prikupno Ovco ali previdnim Tigrom, s katerimi lahko skujete zaroto zoper sabljastega samodržca, ne le ljubeče skupnosti s krdelom ljubkih svedrčkov.

Astrolog Stane Padežnik, prof.