Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

KITAJSKI HOROSKOP

KITAJSKI HOROSKOP ZA LETO PSA

Leto Psa se začne s 15. februarjem 2018 in konča s 4. februarjem 2019.

Več o Kitajskem letu Psa si preberite v članku iz revije Misteriji.

 

NAPOVEDI ZA LETO PSA PO KITAJSKIH ZNAMENJIH:

(Če ne veste, v katerem kitajskem znamenju ste rojeni, poglejte tukaj.)

PODGANA – Poleg zvitosti in ljubkosti boste razvijali še pasje vrline opreznosti, zagrizenosti, zvestobe, zato boste zelo priljubljeni v dosedanjih in novih okoljih, kjer je dobrot na pretek. Znali in zmogli si jih boste pridobiti in prisvojiti ter nakopičiti zaloge za slabše čase. Vaša čredica potomcev in sorodnikov se bo povečevala. V podjetnosti boste kmalu prekašali ostale in prevzeli vodilno vlogo tudi pri organiziranju drugih. Ljubezen z renčavim Psom bo čedalje močnejša, saj vas bo pravočasno opozarjal na nevarnosti. Prebrisana Opica se vam ne bo več posmehovala.

BIVOL – Varstvo pred vsiljivci vam bo zagotavljal borbeni Pes. Od njega se boste navzeli prenekatere lastnosti, ki je doslej niste imeli. Med vama se še utegne razviti ljubezensko čustvo in sodelovanje pri kopičenju vsega materialnega, kar vam utegne priti prav. Predvsem z vajino nerodnostjo ne podrita tistega, kar je že zgrajeno. Ko se boste z občudovanjem ozirali po pasji zapeljivi postavi, ne spreglejte petelinjega mrščenja. Zaradi ljubosumja se bodo vneli hudi spopadi. Samo zvita Kača vam bo najbolj vdana sopotnica.

TIGER – Pri ustvarjanju in utrjevanju zavezništev na podlagi zvestobe in predanosti skupnim ciljem se bo vašemu značaju najbolj prilegal oprezni Pes. Seveda mu boste morali prepustiti vodilno vlogo, kar vam ne bo čisto pogodu, zavedali pa se boste, da samo s skupnimi močmi lahko kaj dosežeta, spremenita, nakopičita. Ljubeč odnos med vama bo nadvse strasten, pospremljen z izbruhi ljubosumja. Če na vašem lovišču ne bo pomirjujočega Konja ali bistrega Pujsa, boste Psu pač zvesti; sicer bo vaše srce oddano.

MAČKA/ZAJEC – Pasjega laježa ne boste mogli dolgo prenašati. Njegove bojevitosti in pravičnosti se boste kmalu zasitili in boste zbežali ali mu pokazali svoja priostrena pomagala. Ko boste nasprotniku začrtali nekaj rdečih črt, boste dosegli spoštovanje. V vas se bo zlahka zaljubila meketava in lišpava Koza. Ker se boste pretežno držali svojega doma, vas bo vzljubil tudi Merjasec in kmalu bosta zavladala s svojimi norčijami znotraj ograde, včasih tudi daleč onstran nje. Ne bo vama manjkalo gledalcev in navijačev, ki bodo prinašali vse tisto, kar vama tekne.

ZMAJ – Pasje energije vam bodo pomagale pri uveljavljanju lastnih interesov. Vaš gromovniški nastop bo dobil dodaten čar, ker mu boste dodali zagrizenost. Med svojimi občudovalci in pripadniki boste hoteli zavladati in jih voditi na prizorišča boja za oblast. Težava bo nastopila, ko bi morali delovati povezovalno. Ogenj vašega sumničenja lahko uniči še tako dobro in ljubečo zvezo z vdano Opico ali Podgano. Če boste znali svojo zaskrbljenost obvladovati, boste v dvoje veliko lažje zagotovili potrebne materialne dobrine in finančna sredstva.

KAČA – Bevskanje vseh, ki se bodo obnašali kot domači ljubljenček, se bo še vam prikupilo, da boste hoteli postati spoštovana domača živalca. Zato se boste plazili bolj previdno, izražali vdanost, včasih tudi borbenost in pravičnost. Bdenje nad posestjo, ki jo premorete sami ali tisti, s katerimi sobivate, vam bo zagotavljalo dobro osnovo za življenje. Sopotnika in erotična partnerja bosta topotajoči Bivol in aromatični Pujs. Z drugimi boste ravnali sumničavo in jih odganjali. Na mladiče boste ponosni, kot tudi na rastoče zelene številke na bančnem računu.

KONJ – Okoli vašega tropa bo krožil nekdo z lastnostmi psa ovčarja, ki bo hotel peljati vašo čredo po svoje. Sprva vam bodo kopita prišla prav za upiranje, kasneje pa se boste vdali njegovi komandi, ker vam bo postalo jasno, da vas ne ogroža. Zavezništvo in globoka čustva povezanosti bodo vajina osnova za uspešno sodelovanje pri zagotavljanju osnovnega živeža, obnavljanja skupnega hleva in ograde. Z drugimi »zverinami« ne boste mogli dobro sodelovati, ker se bo nergaštvo razpaslo po pašniku kot kuga.

KOZA – Spogledljive kozice se boste najprej prestrašile renčečih živali, ker vas bodo spominjale na krvoločne volkove; ko pa jih boste spoznali v globino duše, bo med vami preskočila iskrica erosa. Globlji odnos vas bo sčasoma omejeval, saj Psu ne bo po volji vaše zapeljevanje tigraste mačke. Nekaterim se bo prav rado zgodilo, da boste v en rog s srčnim sobojevnikom tarnali nad življenjem, slabo pašo in propadajočo stajo. Iz depresivnega stanja vas bo rešila samo pasja zagrizenost, s katero boste dosegli pravico zase in za svojo čredo.

OPICA – V družbi defenzivnih in sumničavih, čeprav zelo vztrajnih in marljivih »živalic« se boste še sami navzeli njihovega mrakobnega razpoloženja. Da vas to ne bo čisto zatrlo, vam bo dobrodošlo uhajanje med poskočne kozice, podgane, iskrivega Konja in mogočnega Zmaja. Med njimi bodo pasje vrline čisto drugače zaživele. Borba za pravice, boljši kos pogače, neutrudnost, vztrajnost in zvestoba, pomešane z opičjo norčavostjo, bodo veliko bolj znosne. Z njimi boste dosegli materialne uspehe, cilje pri opravljanju svojega poslanstva in ljubezen s Petelinom.

PETELIN – Z nastopaštvom se boste zamerili čuvajem dvorišča, ki ne le, da bodo na vas gledali sovražno in renčali; pogosto se bodo zaganjali v vas, da bi zgrabili in stresli vaše perje s čekani, ker jih dražite v njihovi zaskrbljenosti. S pokornostjo in odganjanjem vsiljivcev jih lahko pridobite za zaveznike. Prilagajanje splošnemu razpoloženju bo vaša diplomatska drža, ki jo boste v ljubečih odnosih s prebrisano Opico, Bivolom ali Kačo zamenjali za pevske in dramske nastope ter za povečevanje humusa. Njegova prodaja vam bo nasula obilico zlatih zrnc.

PES – S svojo zvestobo, čuvajskimi lastnostmi, milim pogledom in srčnostjo boste očarali množice. Dosledno odzivanje na navidezne nevarnosti z vso energijo vas bo kmalu izčrpalo. Krepiti boste morali zaupanje do okolja, sicer ne bo želenih učinkov ne veselja. Najbolj se boste izkazali pri misijah, pri katerih bodo potrebovali vaše odlike, zato se vključite vsaj v nekatere. Nagrajeni boste za dobro opravljeno delo. Pomirjal vas bo topel stisk razumevajočega Konja ali ljubeč pogled prijateljskega Tigra.

PRAŠIČ – Bolj ko se boste delali lepše, kot ste, bolj vas bodo drugi prehitevali po levi in desni. Letos ne bo milosti. Cenile se bodo vrline, kot so pogum, srčnost, tekmovalnost, vztrajnost in delavnost. Pri slednjih dveh ste na svojem ozemlju, vsilite pa še dobrotljivost, solidarnost in sočutje, ki jih premorete v izobilju. Z njimi se boste uveljavili in prejeli priznanje. Bolj samozavestnim in borbenim bo prekrižala pot sorodna duša. Najprimernejši bosta udomačena Koza ali Mačka. Z njima bo lažje rediti prašičke, pridobivati na teži in vrednosti.

Astrolog Stane Padežnik, prof.